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The Question

Are there any restrictions on the mediator, instead of one of the parties filing the notice or
on the court's own initiative, signing and e-filing a Notice of Mediation for county, family, or
circuit mediations? Would it be the same whether it is a court-ordered or a privately initiated
mediation?

Submitted by a County, Family, Circuit and Dependency Certified Mediator
Southern Division

Authorities Referenced RECEIVED

Rule 10.520, Florida Rules for Certified & Court-Appointed Mediators SEP 102014

) Supreme Court of Florida
Dispute Resolution Center
Summary

A mediator may not file a Notice of Mediation unless there is a court order referring the
parties to mediation and the parties have selected that mediator or the parties have stipulated in
writing to mediation and to that mediator in their case.

Opinion
A mediator may not file a Notice of Mediation unless there is a court order referring the
parties to mediation and the parties have selected that mediator or the parties have stipulated in
writing to mediation and to that mediator in their case. See Rule 10.520, Compliance with

Authority, Florida Rules for Certified & Court-Appointed Mediators.

The answer is the same for court-ordered or privately initiated mediations.
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