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The Question 

I am a volunteer county mediator in the [name removed] Judicial Circuit. My colleagues 
refer to themselves as "Officers of the Court" via their mediator certification. As a volunteer 
county mediator, am I an "Officer of the Court? 

Thank you for your guidance. 

Florida Supreme Court Certified County Mediator 
Northern Division 

Authorities Referenced 

Rules 10.210, Mediation Defined, and 10.220, Mediator's Role, Florida Rules for 
Certified and Court-Appointed Mediators 

Summary 

Florida Supreme Court mediator certification does not convey the title or role of ''Officer 
of the Court." 

Opinion 

Part I, Mediator Qualifications, Rules for Certified and Court-Appointed Mediators, does 
not confer the title or role of "Officer of the Court" to an individual meeting those requirements. 
In addition, the term "officer of the court" should not be used to define the role or obligations of 
the mediator. (See rules 10.210 and 10.220) 

Signed and Dated by Susan Dubow, MEAC Committee Chair 
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